Joan Fuster i Sueca
Francesc Pérez Moragón / Salvador Ortells Miralles
L'últim treball dels investigadors Francesc Pérez Moragón i Salvador Ortells Miralles, ens parla sobre la Figura del molt enyorat Joan Fuster i la relació d’amor i odi, cap a la seua ciutat natal Sueca .
Els dos autors, especialistes en l’obra fusteriana, han treballat la figura de Joan Fuster des de diferents perspectives, la audiovisual, la documental, la mes científica, i ara amb aquest llibre acosten a Fuster a la ciutadana una vegada mes.
La seua ultima obra vol posar en relleu la importància que va tindre Sueca en l’obra i en general en la vida de l’escriptor. Encara que a vegades pensem que hi va haver una mala relació, Joan Fuster sempre va tindre a Sueca, com el seu refugi, on tornar cada vegada que ho necessitava.
Actualment a Sueca, tenim la casa on va viure i gaudir de la vida l’escriptor de Nosaltres els valencians, convertida en l’Espai Joan Fuster, un museu de la memòria dels valencians, on podem veure des de quadres, escrits, la seua biblioteca o la correspondència amb tota la intel·lectualitat dels Països Catalans, per als qui Fuster era un dels mes importants assagistes contemporanis.
Son moltes les publicacions que ixen a l‘any sobre Fuster, i mes a mes enguany en l’any Fuster, però aquesta es la que mes apropa a l’escriptor i l’ intel·lectual a les seues arrels mes profundes, Sueca.
Aquest llibre és el començament d’ un viatge a d’infantesa de l’escriptor, a les seues arrels, en definitiva a la seua xicoteta pàtria, el seu poble.
Us animem a conèixer l’espai Joan Fuster, on descobrireu la figura d`un dels intel·lectuals mes importants en llengua catalana a nivell europeu.
Resumint es tracta d’ un interessant llibre divulgatiu, de fàcil lectura, ben il·lustrat amb imatges sobre la vida, l’obra i les rels del nostre escriptor contemporani mes universal.
Josep Anton Ahuir Domínguez. Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta. IECMA