Conveni CCEPC – Federació d’Ateneus de Catalunya

CCEPC

Conveni CCEPC – Federació d’Ateneus de Catalunya
Conveni CCEPC – Federació d’Ateneus de Catalunya

El dilluns 15 de juliol, a la seu de la Federació d’Ateneus de Catalunya, va tenir lloc la signatura del conveni de col·laboració entre aquesta entitat i la Coordinadora.

Prèviament s’havia acordat el redactat del conveni. A més de la participació de l’IRMU en la convocatòria de la beca de recerca Terra d’Ateneus i la seva posterior publicació, l’objectiu del conveni és col·laborar en tots aquells projectes i eines de suport a les entitats en que les dues federacions puguin coincidir.

El 28 de setembre a la Sénia, va tenir lloc una reunió de treball, prèvia a l’acte de presentació de l’edició del treball guanyador de la penúltima beca Terra d’Ateneus. Una línia de col·laboració prioritària serà l’organització de jornades o cursos de suport a la gestió d’entitats, triant temes que siguin de l’interès dels dos col·lectius. La FAC té un servei de dinamització d’entitats. Per al 2020 hauríem de concretar les primeres activitats.

S’ha incorporat un membre de la FAC al comitè organitzador del XII congrés de la CCEPC, dedicat a l’associacionisme cultural.

Es convida a la FAC a participar i tenir un espai al Recercat de 2020 al Vendrell (24, 25 i 26 d’abril).

A banda d’això, la CCEPC s’encarregarà de la secció «Terra d’ateneus» a la revista semestral de la FAC. Es tracta de presentar des d’un enfocament històric, alguns dels ateneus. El primer article es dedica a dos ateneus de Figueres.