Ruta poligonera II

Itinerari pels barris de Bellvitge i can Serra (L’Hospitalet de Llobregat)

per Centre d'Estudis de L'Hospitalet

Rutes

Ruta poligonera II
Ruta poligonera II | CEL'H

Organitzat per: Centre d’Estudis de L’Hospitalet. També es pot organitzar conjuntament amb altres entitats com el CNL i Òmnium Cultural.

Contactes i inscripcions: celh@celh.cat.

Tipologia: històrica i social.

Com puc fer la ruta? La ruta es fa guiada amb horaris programats per a grups a partir de cinc persones. 

Horaris: per les característiques de la ruta s’acostumen a fer els dissabtes al matí. També es poden organitzar a les tardes aprofitant les hores de llum.

Tipus de públic: és una ruta apta a tots els públics però no està pensada per a infants.

Lloc de trobada i inici: la ruta comença en principi a la parada de la línia I de l’Hospital de Bellvitge. El punt de sortida pot canviar si es comença per Bellvitge o per Can Serra, ja que és una opció viable.

Durada de la ruta: entre l’hora i mitja i les dues hores.

Dificultat: tot i no ser una ruta complicada hi ha algunes zones de pujades. Sempre recomanem que s’utilitzi calçat còmode. En aquest itinerari hi ha un tram que es fa amb metro.

Descripció de la ruta

Aquesta ruta neix fruit de la relació del Centre d’Estudis i Òmnium Cultural. La idea d’Òmnium d’apropar la ciutadania al coneixement del territori a partir de les experiències veïnals que han acabat essent un referent en l’àmbit ciutadà i geogràfic i la voluntat del Centre d’Estudis de treballar noves propostes socioculturals van fer possible aquesta ruta per la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat. Amb aquest viatge també es vol promoure un canvi en la mirada d’uns barris segregats i eliminar-ne l’estigmatització.

La ruta dona a conèixer la història dels polígons visitats però també la seva realitat social en l’actualitat. Compta amb les experiències de veïnes i veïns que han viscut les lluites que s’han portat a terme als barris. Amb aquests testimonis volem que la ruta esdevingui un espai de conversa i d’intercanvi d’impressions entre els veïns i veïnes protagonistes de les històries i qui hi assisteix com a públic.

Aquesta ruta visita el barri de Bellvitge, que va destacar durant el franquisme contra la construcció ferotge i que en l’actualitat s’oposa al PDU Granvia, i el barri de Can Serra, origen del moviment d’objecció de consciència l’any 1975.

On menjar o dormir: no considerem lloc per dinar o dormir ja que fins aquest moment el públic que ha fet la ruta ha estat de la mateixa ciutat o de poblacions properes. En cas necessari, però, es podria buscar una bona opció.